Alue: Hervanta sijaitsee Tampereen eteläosassa. Se on Suomen suurimpia ja tunnetuimpia lähiöitä. Hervannan maamerkkejä ovat Tampereen keskustan puolella kallioiden päällä nousevat, kauas näkyvät massiiviset kerrostalot. Raili ja Reima Pietilän suunnittelema kauppakeskus ja sitä vastapäätä Pietilöiden suunnittelema kirjasto- ja vapaa-ajan talo ovat kuuluisia maamerkkejä. Tampereen joka neljäs diplomi-insinööri asuu alueella, Hervannasta löytyykin teknillinen yliopisto sekä kymmeniä teknologia-alan yrityksiä. Hervannan naapurikaupunginosia ovat lännessä Vuores, pohjoisessa Hallila, Lukonmäki ja Kaukajärvi, idässä Rusko ja etelässä Hervantajärvi. Postinumero on 33720.

Historia: Hervannan kaupunginosan suunnittelu aloitettiin Tampereen silloisen kaupunginjohtajan Pekka Paavolan aloitteesta 1960-luvun lopussa, koska Tampereen kaupungilla oli tällöin Suomen sisäisen muuttoliikkeen ja nopean taloudellisen kasvun takia suuri tarve rakentaa paljon asuntoja. Tarkoituksena oli yhdistää asuntoalue, korkeakoulualue ja teollisuusalue yhdeksi kokonaisuudeksi, mahdollisimman omavaraiseksi tytärkaupungiksi. Tampereen teknillinen yliopisto päätettiin rakentaa Hervantaan. Ensimmäinen yliopiston rakennus valmistuikin vuonna 1973.

Nykyään: Hervanta on alati kasvava ja kehittyvä kaupunginosa, joka sijaitsee seitsemän kilometriä Tampereen keskustasta. Hervanta on perinteisesti ollut nuorten suosiossa, mutta väestö on viime aikoina myös vanhentunut. Perheet viihtyvät reuna-alueiden rivi- ja omakotitaloalueilla. 2000-luvulla Teknologiakeskus Hermiaa, Tampereen teknillistä yliopistoa sekä etenkin Hervannan keskustan aluetta on alettu täydennysrakentaa voimakkaasti.

Maamerkit: Hervantakeskus, vesitorni, poliisimuseo

Kerrostaloasuntojen hintojen kehitys Hervannassa on noussut vuoden 2014 keskivertoneliöhinnasta 1792 vuoden 2016 noin 1930 euroon per neliö (tilanne tammi-elokuun osalta). Olemme koonneet Hervannan tarkempaa hintakehitystä oheiseen PDF-tiedostoon.

Kuten muuallakin, tilastot kertovat Hervannassa hyväkuntoisen asunnon myymisen olevan noin 45 prosenttia kannattavampaa kuin heikkokuntoisen. Kiinteistötarina tuottaa kilpailukykyisen remonttitarjouksen asunnonvaihtajille. Tarjoukseen sisältyy Kiinteistötarinan kiinteistönvälittäjän arvio asunnon myyntihinnasta – ennen ja jälkeen remontin. Näin asiakas pystyy parhaiten näkemään remontin merkityksen asunnonmyynnille. Pienikin pintaremontti tuo Hervannassa merkittävän hyödyn myyjälle! Kauttamme saat kokonaispalvelun asunnonmyyntiin liittyen.

hervanta_asunnon kunto